Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ в контраатака след нападките на Манолова към Фандъкова

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет определи като заплаха за спечелените проекти изявленията на Манолова за обществените поръчки, 

В позиция по повод изявления на кандидата за кмет на София Мая Манолова за обществените поръчки на града групата на ГЕРБ в СОС определя действията на Манолова като проява на "опасна некомпетентност за града".

"С изявленията си за обществените поръчки, г-жа Манолова показва пълна липса на компетентност за европейските проекти, тяхната защита и изпълнение. Нейното поведение е заплаха за спечелени проекти и осъществяването на конкретни мерки за подобряване чистота на атмосферния въздух. До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая", се посочва още в позицията.

В нея се казва още, че никоя от размахваните от Манолова обществени поръчки няма да приключи преди изборите. "В битката на Манолова за София и лакомията за власт жертва са гражданите", посочват от ГЕРБ.

Както "Банкеръ" съобщи, подкрепеният от БСП кандидат Мая Манолова обвини действащия градоначалник, че ще похарчи непрозрачно 80 млн. лв. за електробуси два дни преди провеждането на вота. Бившият омбудсман допуска, че датите са подбрани по този начин, за да няма време да се развихри скандал с предварително определения спечелил кандидат.

В отговор Фандъкова заяви, че опонентът й не е информиран за условията и сроковете по оперативните програми. "Ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност - това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи независимо от всякакви избори. И последно да я успокоя отново - всъщност протоколите и приключването на тези поръчки, за които тя говори, ще бъдат със срокове, които ще бъдат по времето на новоизбрания кмет", обясни в допълнение столичният кмет. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във