Банкеръ Weekly

Общество и политика

ГЕРБ: Управляващите правят кампания с държавни средства

До края на седмицата ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към кабинета, заради лоша политика в енергийния сектор, обявиха на пресконференция от партията.

"Надявам в законово установен срок той да бъде внесен в зала и да започнат разискванията. Ако това не се случи можем да кажем, че имаме сериозни основания за притеснения. Утре ще се запознаем с материалите на Реформаторския блок и ако те се вписват в нашата теза и позиция, ще ги използваме категорично", каза Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на партията.

Тя обвини управляващите, че използват държавни средства, за да правят своята предизборна кампания. Според нея изнесените заседания на Министерски съвет са точно това.

„Всяка седмица правителството заседава в някои от регионите на страната - нещо, което не е правено досега", заяде се Бъчварова. Тя не спомена колко точно излиза едно изнесено заседание, но уточни, че с държавни пари се плаща за транспорт, нощувки и заседателни зали. Бъчварова допълни, че Сметната палата трябва да направи проверка на разходите за изнесени заседания и да ги отчете като част от предизборната кампания на социалистите.

Шефката на Сметната палата Лидия Руменова пък бе обвинена, че "си позволява да излиза с твърдения, които обслужват БСП и са насочени срещу ГЕРБ, а още няма избран колективен орган“.

 

Петър Петров

Facebook logo
Бъдете с нас и във