Банкеръ Weekly

Общество и политика

ГЕРБ убеди КНСБ за "Южен поток"

Популизмът днес не е решение за социалните проблеми, като също така трябва да бъде даден мощен отговор срещу евроскептицизмът. Трябва да стане ясно, че Европа не създава проблеми, а е част от решението им. Това каза първият в листата на ГЕРБ за Европейските избори Томислав Дончев, след  разговор с представители на КНСБ. Срещата се проведе в централния офис на партията, като участие взеха лидерът на формацията Бойко Борисов и президентът на конфедерацията Пламен Димитров.

Основни теми за разговор  бяха проектът "Южен поток", пенсионната реформа, парите по европейските фондове и оперативни програми и как да бъде въведена дуалната образователна система.

"Партията на ГЕРБ детайлно обясни с всички експертни и политически аргументи позиция си "за" строителството на проекта "Южен поток". На базата на тях смятам, че успяхме не само да запознаем представителите на КНСБ, но и да ги убедим, че това е правилната позиция", каза Дончев.

От ГЕРБ са дали своето мнение относно управлението на средствата от Европейския съюз във връзка с отиващия си и започващ нов програмен период.

Дончев коментира, че ако до 2020 година България не завърши три огромни и много важни инфраструктурни проекти, каквито са автомагистрала "Струма", тунела под "Шипка" и железопътната връзка София - Бургас, то ще се наложи държавата да връща всички пари по оперативните програма "Транспорт".

Президентът на КНСБ Пламен Димитров запозна ГЕРБ с манифеста на конфедерацията. В него основните цели са да се постигне по-голяма справедливост и солидарност за работещите. От конфедерацията искат българските евродепутати да се включат активно във формулирането или преразглеждането на ключови европейски политики или директиви касаещи служителите.

Томислав Дончев уточни в края, че има опасност еврокампанията отново да се води на базата на компроматите.

"Има опасност да ни вкарат в кампанията, в която да направим избора не за най-добрия, а за най-малко мразения. Аз в избор за най-малко мразения няма да участвам. Аз искам да участвам в избор за най-добрия", каза още бившият министър по управление на еврофондовете.

 

Петър Петров

Facebook logo
Бъдете с нас и във