Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ свиква Национално събрание

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ свиква Национално събрание на партията. По време на форума, който ще се проведе на 11 май 2021 г., ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на партията.         

Форумът ще се проведе онлайн заради епидемиологичната обстановка.

Припомняме, че съгласно действащия Устав на партията, Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години. Последното национално събрание на ПП ГЕРБ се проведе на 26.11.2017 година.

Днес лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов заяви, че е подал заявление до ЦИК и се е отказал от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които е бил избран, въпреки че е спечелил лидерските двубои с Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Христо Иванов. 

"Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен", написа във Фейсбук министър-председателят, който днес е на обиколка в района на Рилския манастир.

„Напуснах депутатските заплати или каквото искат, и на първо място – имунитет. На мен имунитет не ми трябва - като премиер не съм имал и след това не ми трябва имунитет. И затова напуснах и двата избирателни района, където си спечелих и лидерския дебат – с г-жа Нинова,  с Христо Иванов и със  Слави Трифонов“.

"Изборите се провеждат, за да се направи правителство и стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани", каза Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във