Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лева

Партия ГЕРБ внесе в Софийския градски съд искова молба за 100 000 лева срещу вътрешния министър Бойко Рашков. Искът е във връзка с изявленията на силовия министър за парите от магистрала "Хемус". Делото е образувано и разпределено на съдия докладчик.

Рашков даде показания като свидетел по делото за авансовите плащания на магистрала "Хемус". Според него между 30 и 40% от парите вместо за строителство, са отивали към партия ГЕРБ. А от прокуратурата съобщиха, че по време на разпита свидетелят не е посочил конкретика и определил изказванията си пред националното радио като политически. "Аз заявих на прокурора, че нямам доверие в прокуратурата и съм напълно убеден, че ако кажа конкретни факти, ако се задълбоча съвсем, тази информация, цялата, ще отиде към Борисов. А Борисов, нищо чудно в един момент да стане мишена на самата прокуратура", коментира Рашков.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях. Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си", посочиха в писмена позиция от партията на Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във