Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ стяга контрапротест

ГЕРБ ще отговори на вчерашните протести в подкрепа на президента Румен Радев с контрапротест в защита на правителството. 

Пресаташето на управляващата партия Никола Николов обяви, че довечера от 19.00 часа симпатизанти на ГЕРБ ще се събират пред Министерския съвет. 

"Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!", гласи съобщението на Николов. 

От сайта "Биволъ" публикуваха скрийншот от приложение за комуникация, в което има разговор с организация на ГЕРБ в Бургас. От нея става ясно, че участието е протеста пред Министерски съвет е задължително за “Народни представители, Общински съветници и Общински координатори”, а автобусите от Бургас тръгват в 13.00 часа. От пресцентъра на ГЕРБ, цитирани от "Офнюз" казват, че протести ще има, но те не са със задължителен характер. И добавят: "Нашите хора, едва ги удържаме от няколко дни".

"Ще видим  какво ще стане, ако и ние извадим нашите хора…Ние се чудим как нашите хора да ги спрем, защото не желаем да правим това. Ако политиката изведем на площада – нещата ще станат много сложни и тежки. Има институции, има и избори, които ще решат нещата", коментира по-рано пред NOVA телевизия депутатът от управляващата партия Тома Биков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във