Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на актуализацията на бюджета

Десислава Атанасова и Тома Биков, ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се въздържи при гласуването на предложената актуализация на бюджета. Това заяви председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Според нея в заложените параметри има неясноти.

"Има две възможности за провеждането на президентските избори - 7 или 14 ноември. Не знаем в какви условия ще се проведат тези избори, ние единствени обявихме удачна дата, всички останали мълчат, не знам дали си правят някакви сметки", каза още Атанасова пред БНТ. Тя отново призова освен машинно, да може да се гласува и с хартиени бюлетини.

"Стабилно правителство извън "Има такъв народ" или ГЕРБ не може да се случи. ГЕРБ в началото заяви, че ще е опозиция", посочи депутатът. И добави, че от ГЕРБ са единствената опозиция в 46-ото Народно събрание, "всички други са се групирали някак си".

"ИТН отказаха да съставят кабинет, а тези, които може би утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори. Не виждаме консенсус по ключови теми", смята Атанасова. "ГЕРБ беше единствената партия, която при казуса с върнатия мандат спаси парламента и държавата от задълбочена криза, защото осигурихме кворум. Ние сме отговорна партия", добави тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във