Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ ще са в залата и ще гласуват "против" правителството на ИТН

Депутатите на ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала на Народното събрание и ще гласуват "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в пряко включване в профила си във Фейсбук от Годеч.

Той заяви, че утре свиква разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията, на която ще предложи на депутатите от ГЕРБ да не подкрепят кабинета на "Има такъв народ".

„По никакъв начин, дано ме послуша и комисията - утре разширена комисия правим с депутатите, да не ги подкрепяме. Ще влезем, ще гласуваме против. Това е моето мнение. Ако не ме оборят, защото, каквото и да направим, утре ще кажат, че сме съпричастни с разрухата на държавата. Защото сега още е хаос, а след няколко месеца с ковида ще е разруха. И те тогава ще се сетят и ще кажат: Ама те и ГЕРБ бяха. Не! ГЕРБ искаме да сме различни“, заяви Борисов.

"ГЕРБ искаме да сме различни - от ДПС, ДБ, ИБНИ, ИТН. Скочи - подскочи, сега не искаме да влизаме в нищо, защото идва разруха. Правилно, че Трифонов вчера излезе и си пое отговорност - аз уважавам мъжките постъпки, заяви Борисов, който изтъкна, че си е брал и срама, и успехите", коментира той.

"Нито ще подкрепяме това правителство, нито искаме да участваме в каквото и да било. Даже и тези така се дискредитираха, служебното правителство, че накрая Румен Радев със сигурност ще падне с това служебно правителство", каза още Бойко Борисов.

Той отново определи като основен виновник за политическата ситуация у нас президента Румен Радев. 

"Кръстникът Румен Радев направи така, че държавата изпадна в хаос. Слави Трифонов и той говори за хаос", коментира Борисов. 

Той критикува действията на служебното правителство. По думите му не приема някой да говори за това, че са спрени парите на ГЕРБ. Борисов напомни с колко много неща е трябвало да се справя предишното правителство.

"Спряха плащания по ДДС на фирмите, взеха парите за магистралите, пълно е с мигранти", критикува още той.

И каза, че докато служебното правителство се занимава с други неща, ГЕРБ е събрала средства, за да помогне семействата, пострадали от урагана в село Губеш. Кметът на Годеч Радослав Асенов пък потвърди, че общината не е успяла да получи съдействие от Министерския съвет и благодари на ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във