Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември

ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември от 12.00 часа в Зала „Люмиер“ в София. Това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в столицата Цветомир Паунов на брифинг в централата. На нея ще присъства и председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, членовете на изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да се направи отчет за политическата дейност на партията.

"Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности", посочи Цветомир Паунов в отговор на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова и кандидата за кмет на София Мая Манолова, че ГЕРБ са водили нечестна кампания с компромати и купен вот с ромски гласове.

„В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реална оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията. Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме“, допълни той. Паунов представи и реалните резултати на  ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

„Реалните резултати: 2015 г. ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове", отбеляза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ. По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. "Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района и във Варна – във всичките 5 района“, обобщи Паунов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във