Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ ще предложи Даниел Митов за премиер и ще върне мандата

Даниел Митов, Бойко Борисов, Томислав Дончев

ГЕРБ ще върне втория мандат за съставяне на правителство, но преди това ще покаже на обществеността кабинет, начело с Даниел Митов. Това е решила Изпълнителната комисия на партията.

"Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на парламентарната група за министър-председател Дани Митов и ще представим пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравняват това, което предлагаме ние с предложението на всички останали. Веднага ще върнем мандата. Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент", каза на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Молбата ми към колегите е да се смирят. Те да си решат какво да направят, но с добро. Видя се, че с омраза и с обиди нищо не се случва. Не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път, особено в COVID вълна", каза още Борисов. По думите му моделът "Трифонов" е "предлагаш-махаш, предлагаш-махаш и по никакъв начин не управляваш". "Колегите от "Демократична България" се интересуват само от постове, власт и министерски кресла", каза още той.

Борисов отказа да говори за евентуална кандидатура за президент от ГЕРБ преди да минат парламентарните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във