Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ ще мислят за импийчмънт след решението на Конституционния съд

"Не сме обсъждали в групата идеята за импийчмънт на президента Румен Радев. Ще изчакаме да видим какво ще реши Конституционният съд. В чисто политически план ние сме обявили импийчмънт на президента още преди 3 години." Това заяви по повод обръщението на президента Радев, с което той сне доверието си от правителството, депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

"Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война. Не може да говори за разпад на държавата. Това са внушение, които не отговарят на истината. Качеството на живот се повишава, не толкова бързо, колкото на всички ни се иска, но се повишава. Ние с Румен Радев не сме провели една нормална среща, на която да има диалог. Аз лично съм търсила среща с президента, но такава ми бе отказана. Как да говоря после за доверие? За мен президентът изпада в шизофренно състояние. Ето вчера имаше среща с японска делегация и обясняваше колко добре се развиват нещата в България. На следващата среща обаче ще обяви, че държавата е в разпад", посочи Стоянова.

Според нея в речта си Радев е направил още няколко внушения, които нямат нищо общо с истината. "Той говори за реформа във валутния борд заради влизането ни в чакалнята на еврозоната. Това е квалификация, която е подвеждаща", подчерта председателят на бюджетната комисия. Тя е на мнение, че някой е подвел държавния глава, защото ясно и категорично от управляващата партия са дали да се разбере, че няма да има реформа на валутния борд. "Решението на Народното събрание е равно на закон. Ние решихме, че влизането в еврозоната ще стане само при курс от 1.95583 лева за евро", категорична е Стоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във