Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ се похвали, че са приети над 200 нови членове във Видин на мястото на напусналите

S 250 b6aa10e2 f3fd 4fb0 ad00 33ec939f0995
S 250 1fffa01a 1a99 4dd4 a79b 4815fd91b2e1
S 250 626bd91d b416 4c69 8231 9dd413a0a2fa
S 250 7d28728c d15d 41fa b439 212d4d778952

234 души бяха приети в структурата на ГЕРБ-Видин по време на партийно събрание в крайдунавския град. Те получиха своите партийни карти от членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев и Красимир Велчев. Партийното събрание във Видин се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, осигурени бяха маски и дезинфектанти за всички присъстващи.  

„Добре дошли в най-добрия отбор на политическата сцена, който прекара България през една криза, ще я прекара и през тази с минимум щети“, поздрави всички новоприети членове на ГЕРБ-Видин Томислав Дончев. По думите му няма нищо драматично в напускането на някои членове на местната структура. „Това се случва в политиката. Това е демокрацията. Ние трябва да мислим поне 15 години напред. Затова и съм радостен от многото млади хора, станали част от отбора на ГЕРБ-Видин“, посочи вицепремиерът и член на ИК на ГЕРБ.

„Преди 14 години създадохме ГЕРБ и се радвам, че и днес има толкова много желаещи да членуват в партията. Това означава, че водим устойчива политика и тя е насочена към хората", каза членът на ИК на ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната група на партията Красимир Велчев. 

Днес видинската организация на ГЕРБ е сплотена и единна. Доказателство за това е големият брой новоприети членове, които днес получиха своите карти. С тези думи се обърна към присъстващите в залата областният координатор на партията във Видин Владимир Тошев. Той отбеляза, че сред новоприетите са основно млади хора и утвърдили се професионалисти, които заемат различни ръководни постове.

На партийното събрание на ГЕРБ присъстваха представители на всички партийни организации от 11-те общини в областта.

Припомняме, че преди две седмици 48 членове вкупом напуснаха партийната общинска структура на ГЕРБ във Видин. Сред тях са и бившият кмет на града Огнян Ценков, и бившият областен управител Албена Георгиева.

"Напускам партия ГЕРБ, защото не приемам политиката и действията на местните представители и ръководители на партията както за развитието на община Видин, така и за развитието на партията на местно ниво", написа във Фейсбук бившият кмет Огнян Ценков, който в момента е общински съветник от партията.

„Напускам ГЕРБ, след като от медиите разбрах, че бившите ми колеги от местното ръководство смятат да ме предложат за изключване от партията. Считам, че в създалата се ситуация моето място вече не е в редовете на ГЕРБ - Видин", написа в социалната мрежа и Албена Георгиева. Тя казва още, че в началото на тази година е напуснала общинското ръководство на ГЕРБ заради несъгласия с начина на работа на областния ръководител Владимир Тошев.

Според информация на местния вестник "Конкурент" напрежението е заради несъгласие с новия общински лидер във Видин Емилиян Енчев, както и несъгласие с работата на областния координатор Владимир Тошев.

Миналата година напрежение и оставки имаше и в структурата на ГЕРБ в Русе заради смяна на ръководството преди местните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във