Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ се отказа да иска оставката на Манолова като шеф на комисия

Дани Каназирева

Парламентарната група на ГЕРБ се отказа от внасяне в деловодството на Народното събрание на искане за оставката на депутата от „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова като председател на временната комисия за ревизията на управлението заради начина, по който тя, заедно с четирима членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество "Булгартрансгаз" и изискаха документация за проекта „Турски поток“.

Депутатът и член на временната комисия Дани Каназирева от ГЕРБ съобщи, че категорично няма да се занимават с Мая Манолова.

„Защото истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че всъщност тази комисия е създадена само и единствено с предизборна цел. Всички знаете и ние като юристи, че практически и юридически тя няма да доведе до абсолютно нищо. Единствено разиграва един цирк, категорично се посяга на дружества с чувствителни данни. Аз обаче съм изненадана от друго – как всички останали партии позволяват да бъдат употребени от нея, за да ѝ отреждат главна роля в поредното краткотрайно зрелище“, аргументира се народната представителка от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов преди ден препоръча на депутатите си да се откажат от намерението си за внасяне на искането за оставка на Мая Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във