Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ се обяви за задължително гласуване

ГЕРБ е решена да отиде докрай при решаването на проблема с купения вот и гледа "извънредно сериозно на идеята да се въведе задължително гласуване". Това заяви председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в декларация от парламентарната трибуна за приоритетите на формацията през новия политически сезон.

"ПГ на ГЕРБ ще подкрепи приетата от правителството актуализирана стратегия за реформа на съдебната система, приоритет през новата пленарна парламентарна сесия са и сектор „Сигурност”, образованието, здравеопазването и социалната политика". декларира още Цветанов. Той призова всички депутати към конструктивно поведение, за да се намерят най-добрите решения на съществуващите проблеми.

В началото на 2015 г. на първо място, посочи той, е важно да се помни, че най-силният аргумент в политиката е истината. Не забравяйте това, уважаеми колеги-социалисти, обърна се лидерът на ПГ на ГЕРБ към левицата. По думите му, стабилно управление в България е възможно и без участието на ДПС. Цветан Цветанов все пак подчерта, че е възможен компромис, диалог в условията на остро политическо противопоставяне.

ГЕРБ нямало да се откажат от основните си ангажименти в социалната политика, образованието и здравеопазването, промени в закона за Сметната палата, от приемането на нов закон за предучилищното и училищното образование. Ще възстановим балансираната роля на президента да назначава с указ главния секретар на МВР и председателите на ДАНС и ДАТО по предложение на Министерския съвет, заяви още Цветанов. Той обяви и, че управляващите ще работят за това повече да не се повтаря казусът с КТБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във