Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ се обяви за "силна опозиция на ляво-либералното правителство"

ГЕРБ-СДС обяви, че ще бъде силна опозиция на правителство с мандат на "Продължаваме промяната". Втората политическа сила в 47-ия парламент бе призована от президента Румен Радев да проявява политическа мъдрост и тя да съответства на политическия й опит.

По думите на държавния глава след изборите има нужда от промяна и всички трябва да се съобразяват с това.

"Хората очакват от вас да бъдете конструктивни. Мога да ви уверя, че както бях критичен към вас, така ще бъда критичен и при всяко друго управление. Целта е постигнатото дотук да бъде надградено, а не да вървим назад", посочи Радев.

"Част от конституционните изисквания при процедурата е да сме тук при вас. Ние заявяваме нашата позиция на опозиция на формиращото се ляво-либерално управление. Месеци на чегъртане и репресии над симпатизантите на ГЕРБ-СДС белязаха тази година. Въпреки това ние сме втора сила в НС", посочи от своя страна Десислава Атанасова. 

Атанасова заяви, че всяка грешка ще бъде осветлявана и сочена, защото за да има добро управление е необходимо да има силна опозиция.

От ГЕРБ са несъгласни с позитивната оценка на президента за служебното правителство и коментираха негативно номинациите на някои служебни министри в очертаващото се ново редовно правителство.

"Служебното правителство не успя да отговори на очакванията на българските граждани по няколко кризи. Не оценяваме оптимистично това, което предстои за България. Реалната оценка е, че предстоят кризи", каза още председателят на групата на ГЕРБ в парламента Десислава Атанасова.

https://www.facebook.com/PresidentRumenRadev/videos/299018872073313/

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във