Банкеръ Daily

С внесени спешни промени в Изборния кодекс

ГЕРБ-СДС искат връщане и на хартиените бюлетини

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася спешен законопроект за изменения в Изборния кодекс с оглед ситуацията, която се създаде в Народното събрание с раздора между "Има такъв народ" и потенциално подкрепящите техен кабинет "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Това обяви на трибунка в кулоарите на парламента Радослав Чолаков. 

Бившите управляващи настояват в изборните секции да има както машини, така и хартиени бюлетини и хората да имат право на избор. Аргументът е „да се спре този спад на активността, на което бяхме свидетели при предишните избори“.

ГЕРБ-СДС иска да е ясно кой обслужва машините в чужбина и кой брои резултатите.

„Българската държава да притежава машините и софтуера, за да няма усещане у българските граждани, че частна фирма брои гласовете и прави избори“, посочи още Чолаков.

ГЕРБ-СДС са категорично за това да има броене на всички контролни разписки.

Междувременно от партията на Бойко Борисов поискаха създаването на временна анкетна комисия, която да установи дали е извършено незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.

„Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправи щети на околната среда“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във