Банкеръ Daily

Красимир Каракачанов:

ГЕРБ са съгласни на ревизия на енергетиката

ГЕРБ се съгласиха да има ревизия на енергийната система и да се проведе референдум за членството на Турция в Европейския съюз, ако този въпрос бъде поставен на дневен ред. Това заяви пред Нова телевизия един от съпредседателите на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. За това са се споразумели двете политически формации на вчерашните преговори. След разговорите патриотите обявиха, че ще подпишат програма за управление на държавата, но няма да искат министерски постове.

Каракачанов призна, че по 11 точки фронтът и ГЕРБ не са постигнали съгласие. Една от идеите на Патриотичния фронт, към които от ГЕРБ имат резерви, е възстановяването на донаборната служба.
„Патриотичният фронт е против корупцията, монополите и ДПС във властта и твърдо подкрепя българското производство, замразяване и намаляване цената на тока", подчерта той. Лидерът на ВМРО отново призова Корман Исмаилов, чиято партия е част от Реформаторсия блок, да не предявява претенции към министерски постове. Причината е, че той е близък на Реджеп Ердоган", припомни Каракачанов.

За КТБ пък Патриотичният фронт и ГЕРБ са се разбрали, че банката трябва да бъде оздравена, но единствено с парите на инвеститор. "В никакъв случай това не трябва да се случва с пари на българския данъкоплатец", смята лидерът на ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във