Банкеръ Daily

Деница Сачева:

ГЕРБ са готови и за опозиция, и за предсрочни избори

В момента се обсъждат теми за правителството, което ще предложи ГЕРБ. Със сигурност има хора, които са подготвени за министри и в момента са министри. Това заяви пред БНТ социалният министър Деница Сачева, която беше избрана за депутат от ГЕРБ от Добричкия избирателен район в новия състав на Народното събрание.

"Така че, настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Аз лично предпочитам да остана народен представител", допълни Сачева.

"Ако не достигат 10 гласа за едно бъдещо стабилно управление, ние ще ги дадем за политики, които са отговорно и имат смисъл за хората", подчерта тя, повтаряйки тезата на партийния си лидер и премиер Бойко Борисов от преди няколко дни.

"Отговорността в момента пада върху г-н Станислав Трифонов, те трябва да представят правителство като втора политическа сила. Надяваме се, че следващата седмица отговорът на този въпрос ще бъде факт", каза още Сачева.

"Ние сме длъжни да предложим правителство с ясното съзнание, че то вероятно ще бъде отхвърлено, готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната", отбеляза социалният министърът.

По думите й изборите ни показаха, че обществото е много фрагментирано, че хората са много разделени, всички имат различни виждания и гледни точки и в момента сме пред решаване на един доста труден ребус.

"ГЕРБ печели в 24 от общо 31 избирателни района, така че независимо от вълната от омраза срещу нас и различни критики, ние бяхме фокусирани върху управлението на кризата, отколкото върху изборната кампания. Самата аз бях по-малко от половината време в района, в който работех, защото трябваше да се подготвят социално-икономическите мерки за хората", подчерта Сачева.

Относно възможността за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев, Сачева коментира, че той е фокусиран върху президентските избори, но "има страст" към служебните правителства.

На 11 май предстои конгрес на партия ГЕРБ. "Предстои да се види какви промени ще има, но лидерското място е запазено. ГЕРБ е свързан пряко с г-н Бойко Борисов, така че лидерското място в партията не подлежи на никакво съмнение", категорична е Сачева.

По думите й кой ще бъде кандидат за президент на ГЕРБ все още не е актуална тема. "Нашите приоритети са свързани с държавата", допълни Деница Сачева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във