Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ разжалва бившата кметица на Перник като областен координатор

Областният управител на Перник Емил Костадинов стана и областен координатор на ГЕРБ.

Областният управител на Перник Емил Костадинов е новият областен лидер на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър.

С решение на Изпълнителната комисия на партията той е утвърден за изпълняващ длъжността областен координатор.

Със същото решение от ръководния пост се освобождава досегашният областен координатор д-р Вяра Церовска, която ръководеше областната структура в продължение на седем години. В рамките на нейното управление през 2014 година беше избрана за народен представител от Перник, а на вота през 2015 г. бе избрана за кмет на община Перник.

Емил Костадинов е на 34 години. На местните избори през 2015 г. е избран за кмет на най-голямото пернишко кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. В началото на декември същата година той бе назначен за областен управител на Перник на мястото на освободената заради водната криза Ирена Соколова.

Новият областен лидер Емил Костадинов  е роден на 01.01.1986 г. в Перник. Завършил е средното си образование в Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Арх. Йордан Миланов“ в Перник, специалност „Строителство и архитектура“.

През 2010 г. завършва Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София, бакалавърска степен специалност „Транспортна техника и технологии – машинен инженер“. Обучението си продължава в същото учебно заведение и завършва две магистърски специалности „Автоматизирано проектиране в машиностроенето – магистър инженер“ и „Икономика на транспортна фирма – транспортен мениджмънт“.

През 2019 г. завършва Военната академия „Георги С. Раковски“ в София, магистърска степен „Национална сигурност и отбрана“ със специалност „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“.

В Институт за политика завършва обучение „Политически лидери“ и международно обучение „Млади балкански лидери“.

От ноември 2010 до 2015 г. работи в Областното пътно управление – Перник като главен експерт. На местните избори през 2015 г. е избран за кмет на кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. В момента инж. Костадинов е областен управител на Перник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във