Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Радев се опитва предизборно да лъже всички едновременно

Деница Сачева и Даниел Митов

ГЕРБ даде брифинг в отговор на интервюто на президента Румен Радев пред БНР от тази сутрин.

Зам.-председателят на партията Даниел Митов заяви, че благодари на държавния глава, че не е подписал указа за назначаването му за посланик в Румъния, защото по неговите критерии не отговарял на изискванията, тъй като не е бил част от структурите на бившата Държавна сигурност.

През ноември 2020 година бившият външен министър Екатерина Захариева съобщи, че президентът отказва да назначи Митов за посланик в северната ни съседка.

"Когато му бе зададен въпрос защо е скрил декларацията от срещата на страните от Б9 от българските граждани, разсъждаваше върху емоционалното ми състояние. Едва ли не съм бил афектиран, че не подписал указа за мое посланическо назначение. Благодаря, че не подписахте този указ, това е услуга. Не отговарям на неговите критерии, нямам картонче на агент на Държавна сигурност", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Митов попита и защо президентът не е заел позиция по случаите "Навални" и шпионския скандал у нас. По думите му Радев се опитвал предизборно да лъже всички едновременно: "Едните, че е прозападен, да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет, на други казва, че е проруски."

Според предложения за премиер от ГЕРБ Даниел Митов, е очевидно, че е имало координация между държавния глава и политически партии по време на консултациите за съставяне на кабинет. Ставало дума за "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП.

"Смешен е плачът за актуализация на бюджета, защото всички плащания са обезпечени", каза ексминистърът на социалната политика от ГЕРБ Деница Сачева.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във