Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Радев се опитва да извива ръцете на парламентарните групи

Президентът се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета. Това каза пред репортери в Народното събрание председателят на парламентарната група ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова.

"Много ми е странно, че след две години непровеждане на подобен съвет, президентът чак сега разбра, че има опасност от 4-та вълна от COVID в България. Може би сега разбра, че има опасност и от мигрантска криза. Мои колеги от нашата парламентарна група преди седмици бяха на място и провериха какво е състоянието на бежанските центрове. Очевидно е, че президентът в момента се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мандата. Само че си има конституционни процедури. Освен че е разединител на нацията, се превръща и в рекетьор за парламентарно представените групи. Нито една партия няма да получи празен чек срещу неясни условия кой ще харчи тези пари, за какво ще се харчат тези пари", посочи Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ е оставила подредена държава в стабилно финансово и икономическо състояние. По думите ѝ правителството на Борисов е било отговорно и не е вярно, че са останали пари до есента. "Президентът не може да избяга от своята отговорност. Това служебно правителство се роди под неговия юмрук. Цялата изпълнителна власт е в ръцете на държавния глава, а служебното правителство не се справя с нищо", смята председателят на ПГ ГЕРБ - СДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във