Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Радев ни клевети, няма да му участваме в консултациите

Десислава Атанасова и Даниел Митов обявиха, че Румен Радев не е обединител.

ГЕРБ-СДС няма да участват в консултациите при президента, обяви днес председателят на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

Според нея многократно вече бил нарушен диалогът, а и се водят разговори между останалите партии, които искат да се състави правителство. "Ние не считаме, че имаме място в президентската институция и провежданите от господин Радев консултации", подчерта Атанасова.

"Президентът Румен Радев наруши принципите в Конституцията, че трябва да обединява нацията и да води диалог с всички политически партии. Той трябва да плати цената на това разделение на предстоящите президентски избори", допълни  зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Радев назначи служебен кабинет, когото лично инструктира да участва пряко и директно в предизборната кампания, като се опитва да дискредитират с клевети една единствена коалицията - ГЕРБ/СДС", допълни Митов.

Томислав Дончев заяви, че за ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, да бъдат изолирани и ограничени от това, което се случва от абсолютно различните като цели и идеология политически сили.

"ГЕРБ ще изпълнят най-съвестно ангажиментите си към хората", каза Дончев.

Консултациите на президента Румен Радев за съставяне на правителство започнаха с най-голямата парламентарна група - на „Има такъв народ“. 

Междувременно ИТН обяви начало на срещите с политическите сили в парламента, с изключение на ГЕРБ, в търсене на подкрепа за евентуален кабинет. 

Първата среща на "Има такъв народ" ще бъде в петък с "Демократична България". В събота (24 юли) предстоят срещи с "БСП за България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", а в неделя е насрочена тази с ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във