Банкеръ Daily

Георги Харизанов:

ГЕРБ продължава да е силна и по места, тя може да си позволи да излъчи и следващия премиер на България

Анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира пред БНР фейсбук сагата с огласяването на различни документи и записки от намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, на когото са повдигнати 11 обвинения. Според него това не може да се отрази на стабилността на страната.

"Поне засега не, защото търговските спорове между господата Божков и Кирил Домусчиев не могат да са казус, който ангажира управлението и властта. Ако видим по-сериозни доказателства за корупция по високите етажи на властта, за лобистко законодателство, за асистиране от страна на други хора, освен вече арестуваните от Комисията по хазарта, на това г-н Божков да бъде привилегирован или да му се помогне да ощети държавния бюджет, тогава можем да водим сериозно този разговор", обясни той.

По думите на Харизанов министър-председателят Бойко Борисов присъства само във фейсбук статусите на Васил Божков. "Ако г-н Божков е останал с впечатлението, че политическата власт, а не съдебната е навредила на неговия бизнес, нормално е да търси реванш", заяви Харизанов.

Според анализатора все още не се е появила алтернатива на управлението на Борисов и ГЕРБ. "Има огромна вероятност тази алтернатива да се появи вътре - от средите на ГЕРБ. Тази партия продължава да е силна и по места, за да може да си позволи тя да излъчи и следващия премиер на България. Не мисля, че моментът, в който Бойко Борисов няма да е премиер на България, на всяка цена означава рязко разместване на политическите пластове", коментира Харизанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във