Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: При нашето управление нямаше много зрелища, но имаше хляб

"При управлението на ГЕРБ нямаше много зрелища, но имаше хляб. Сега няма хляб за хората, освен за неколцина лидери и техните политически приятели, а за останалите - пошли зрелища." Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС председателят на групата Десислава Атанасова.

"Без ГЕРБ не е възможна никаква реформа, не са възможни промени в Конституцията", подчерта Атанасова. И обяви, че ГЕРБ ще се подготвя за избори. "Ще се подготвяме да поемем управлението на страната, ще подкрепяме истински реформи - ще ги подготвяме, защото промяната можем да бъдем само ние", декларира председателят на парламентарната група. "Ще довършим образователната, социалната, здравната реформи, ще направим и съдебната реформа. Ще гарантираме справедливост, защото сме платили цената на безправието", обещават от ГЕРБ.

"Време е да проумеете, че се провалихте, не можете да управлявате и го доказахте. Нямате право вече да се упражнявате върху българския народ, докато вашите представители в изпълнителната власт крадат като за последно," обърна се към управляващото мнозинство председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че президентът Румен Радев в обръщението си към народа на 1 май е използвал думата "шарлатани". "Г-н Радев, Вашите отрочета използват претекста на войната, за да крадат. Ще ги спрете ли, или не можете", обърна се Десислава Атанасова към държавния глава. И продължи: "Ще градите ли нещо, или ще продължите да рушите? Ако целта е да рушите, вашите отрочета засега добре се справят. Ще продължите ли да удряте политическата система, ще ги оставите ли да рушат държавата ни?"

"Ние от ГЕРБ-СДС ще изчегъртаме последиците, комисионерите и мародерите, колкото и платени протести срещу нас да се организират. Ще довършим всички магистрали, защото българите така искат и защото само ние можем. Дотогава ще сме тук и няма да позволим на шайката да разрушава страната ни, а след това ще използваме цялата експертиза, за да я възстановим отново", заяви Десислава Атанасова. И добави, че не е добре това мнозинство повече да управлява страната. "България ще възкръсне и след вашето управление", завършва декларацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във