Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ прекратиха набързо преговорите с ББЦ

От ГЕРБ прекратиха разговорите с партията на Бареков, по-малко от два часа след нейното начало.

"Не получихме достатъчно уверения за това, че екипа на ББЦ има готовност да постави обща политическа позиция на своята партия", обяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”.

„След решението да прекратим разговорите по същество ги информирахме за политическите изисквания, политическата рамка на нашите намерения за съставяне на правителство”, каза още тя.

От ГЕРБ обясниха, че разговорите са приключили по-рано от обикновено, защото се е оказало, че представителите на ББЦ застъпват позиции, различни от записаното в предизборната им програма и заявеното по време на кампанията преди вота.

"Преустановихме дебата, защото констатирахме диаметрално различие по програмата", каза Менда Стоянова. Тя допълни, че представителите на ББЦ са били готови да отстъпят от записаното в програмата с аргумента, че то е за рамките на два мандата.

„Изказването на позиции за управление на държавата няма как да започне след изборите“, каза и Цецка Цачева. Тя допълни, че няма да има втора среща с представители на партия „България без цензура".

"Имаме доста различия, може би сме твърде малки за ГЕРБ и те нямат нужда от нашата помощ", каза от своя страна Светлин Танчев от „България без цензура“.

„Ние от ББЦ не сме претендирали,че сме по дългите и сладки приказки. Дойдохме, за да видим къде можем да намерим общи приоритети и да видим дали може да се върви към стабилно правителство", заяви Танчев. „Сметнахме,че не е нужно да продължаваме тази среща прекалено дълго. Опитахме да сме консенсусни и компромисни“, каза още той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във