Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ предлагат отпускането на еднократна помощ от 250 лева за деца, записани в 8 клас

ГЕРБ предлагат държавата да отпуска еднократна помощ от 250 лева на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Предложението ще бъде внесено в парламента, съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Според министър-председателя това е начин да бъдат мотивирани децата да не напускат образователната система.

Идеята е на социалния министър Деница Сачева.

В поздрава си към децата по случай 1 юни Борисов благодари на българските учители. Той отбеляза приноса им по време на онлайн обучението и припомни, че ще продължи увеличаването на възнагражденията им.

Ето и пълния текста на публикацията на премиера:

Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище. Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им. На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!

Facebook logo
Бъдете с нас и във