Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ предлага тестове за наркотици в училище

Заложили сме в управленската си програма е въвеждането на доброволно тестване на наркотици в училищата, разбира се след съгласието на родител, попечител или настойник. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на кръгла маса на тема "Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи.

"В последните години виждаме, че има зачестяване на случаите с агресия и занижаване на възрастта за използване на наркотични вещества. Смятам, че това е един от най-големите проблеми на обществото“, обясни Цветан Цветанов.

Според него трябва да се инвестира в образованието и в квалификацията на учителите. „Образованието трябва да бъде водещ приоритет, който да бъде достатъчно добре осъзнат от всеки участник в този процес“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му това може да бъде постигнато с необходимите финансови средства, които ще подобрят материалната база и условията за труд на учителите.

Цветан Цветанов обясни, че чрез местната власт може да се засили дейността на месните комисии, с които да се предотврати трафика на деца. "Информираността трябва да бъде водеща при всяка една политика, която се прави“, каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във