Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ предлага отстранена от ИТН за зам.-шеф на парламента

От ГЕРБ-СДС сформираха парламентарната си група. Председател на групата е Десислава Атанасова, а зам.-председатели - Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков.

Парламентарната група ще предложи Росица Кирова за зам.-председател на Народното събрание. Кирова бе областен координатор на партията "Има такъв народ" за Видин. При една от визитите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов (докато още беше премиер), той я повози в джипката и пиха и кафе в центъра на областния град. А председателят на ИТН Слави Трифонов веднага я изключи от партията си. На парламентарните избори Кирова се оказа водач на листата на ГЕРБ и бе избрана за депутат.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново се оплака от манипулация на изборните резултати. По думите му, нямало нужда да "натъманяват" разликата между партията му и "Има такъв народ". От ГЕРБ така или иначе нямало да предложат състав на кабинет.

Борисов цитира изнесените преди няколко дни данни, според които в 3 от общо 39 проверени секции в чужбина има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване. Девет секции пък не са предали изборни книжа, сочи контролното преброяване.

"Мисля, че за всички стана ясно какви са манипулациите с машините. Видяха купения вот и тоталния натиск върху ГЕРБ", каза бившият премиер на среща с членовете на партията. По думите му единствено спрямо ГЕРБ имало тенденциозно отношение и призова членовете на партията да не се поддават на "провокации" и да бъдат внимателни. "Тези избори показаха, че твърдото ядро на партията е по-твърдо, отколкото си мислехме. И въпреки манипулациите, задържанията и разпитите, за да уплашат хората, разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат „Има такъв народ“ да излязат малко преди нас. А това нямаше никакво значение, защото и да беше обратното, ние нямаше да предложим правителство“, добави председателят на ГЕРБ.

По думите му държавата ще колабира, ако трети път отидем на избори „по вина на Радев“.

Борисов упрекна служебния здравен министър Стойчо Кацаров в бездействие и че е провалил ваксинацията срещу коронавируса. А цялата държава видяла, че Кацаров е "лъжец, но Радев продължава да стои зад него". "Вие знаете как постъпвах аз. Това е моделът "Борисов". Отдавна Кацаров щеше да бъде махнат, щях да съм отишъл и да се извиня на медицинските работници в "Пирогов" и директорът на бъде върнат. Човешко е да сгрешиш, но веднага трябва да поправиш тази видна грешка. Същото щях да направя с проф. Кантарджиев", изтъкна Борисов по повод сагата с фиктивните пациенти в "Пирогов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във