Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Политиката на БСП е манипулации и черен пиар

През годините едно нещо не се промени. Това е начинът, по който БСП прави политиките си – с манипулации и черен пиар. Това е лесният подход, но така не се предлагат реални политики в отговор на нуждите на българските граждани. Това заяви в Поморие председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. В Поморие той взе участие в областния семинар на ГЕРБ-Бургас „Отворено управление, коалиция и стабилност“. В рамките на форума Цветанов изнесе лекция на тема „Политическата ситуация в страната. Предизвикателства пред партията във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент и Местни избори. Българското председателство на съвета на ЕС“. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че нашата роля е да противодействаме на тези манипулации и кампании с фалшиви новини като бъдем посланиците, които казват истината на хората.

„Новите предизвикателства пред ГЕРБ са как да затвърдим подкрепата, която получавахме досега, и как да привлечем младите. 10 години в законодателната и изпълнителната власт и 12 години в местна не е малко време. Хората приемат за даденост направеното от нас през цялото това време. Младите, които сега са на 24-25 г. и които ние се стараем да привлечем към нас, не помнят какво е било преди 12 години“, отбеляза Цветанов и допълни, че тогава ГЕРБ е трябвало да се доказва, а успехът да се спечелят изборите е бил изключително труден.

Той подчерта ролята на Димитър Николов и колко по-различно е изглеждал Бургас преди неговото управление. Цветан Цветанов обсъди с присъстващите и актуалните политически теми, като не пропусна да изтъкне успехите на правителството през последните месеци. „Няма делегация, която да не оцени гостоприемството ни и всичко това, което се прави от България“, категоричен бе той. По думите му в началото на седмицата в София е имало историческо събитие.

„Приехме процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент. Този политически консенсус бе плод на много съвместни усилия между страните-членки на ЕС и представителите на европейските институции“, поясни Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В рамките на събитието той връчи карти за членство в партията на 11 представители от общинските структури в Бургаска област.

На свой ред кметът на Бургас Димитър Николов подчерта колко е важна ролята на ГЕРБ за развитието на региона. „Инфраструктурните проекти, благодарение на които област Бургас дръпна напред, са изключително благодарение на добрата работа с правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента. Благодаря и на Цветан Цветанов, с когото винаги сме работили отлично“, каза още Николов.

„Заедно с колегата ми народен представител – Ивелина Василева, имаме амбицията този форум да стане традиционен на тази дата всяка година. Радостен съм, че има толкова хора тук днес. Структурата на ГЕРБ в Бургас през годините е доказала, че е една от най-силните в страната“, бяха думите на народния представител от ГЕРБ-Бургас и областен координатор на партията Димитър Бойчев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във