Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Показахме, че в България не вярваме на фалша

Показахме, че в България не вярваме на фалша, че можеш да получиш подкрепа в следствие на резултати и конкретни идеи, не с лозунги, не с нереалистични обещания и фалшиви новини. Това заяви водачът на евролистата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел на пресконференция след края на изборния ден

Брифингът протече в отсъствието на премиера Бойко Борисов, който щял да коментира отделно изборите във вторник. 

"Искам да благодаря на участниците в тези евроизбори, които не се поддадоха на антикампанията. Искам да благодаря и на колегите от СДС и структурите им за мобилизацията, както и на десните формации, с които имахме споразумение за тези избори. Това е много ясен положителен сигнал за активна, уважавана България в Европа", посочи Мария Габриел.

Без да назовава имена, Габриел обясни, че освен "видимите опоненти" от ГЕРБ имали и един "невидим", който не пропускал възможността "да прелее гласове към партията, която го издигнала". Очевидно тя визираше президента Радев и БСП. "Това е първа негова загуба и втора за неговия ментор", коментира водачът на листата на ГЕРБ.

"Благодаря на българите, които казаха много ясно: Искаме резултати, искаме честност и конкретен ангажимент. Това сме правили в тази кампания“, изтъкна тя и добави, че с всяка своя дума застава зад работата си.

"Това показахме целия отбор в тази кампания. Нашият лидер Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка. Искам да благодаря на всички българи, които днес ми я дадоха“, завърши Мария Габриел. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във