Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ подписва с още земеделци и Съюза на репресираните

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов анонсира, че предстои подписването на споразумение с още една земеделска организация и Съюза на репресираните от комунизма "Памет". По думите му решението на СДС и "Обединени земеделци" да подкрепят ГЕРБ за предстоящите европейски избори е оценка за европейската визия на партията и реализираните политики на европейско ниво. Цветанов обяви това в гр. Смядово (област Шумен), където е на предизборна среща.

"На 26 май трябва да дадем ясен отговор искаме ли да продължим да бъдем част от силна и обединена Европа и да се възползваме от европейската солидарност. Този вот ще бъде и генерална репетиция за местните избори, както и оценка за работата на кметовете на ГЕРБ. Европейските избори ще ни дадат ясна представа с каква подкрепа разполагаме в различни населени места, където не управляваме, и дали хората виждат алтернатива в наше лице", посочи още Цветанов.

Той не пропусна да нападне президента Румен Радев, който днес свика Консултативния съвет по национална сигурност заради корупцията по високите етажи на властта. "Президентът на Република България е длъжен на свиква КСНС на всеки три месеца, а такъв не се е състоял близо година. Отделно днешният КСНС е изцяло координиран с БСП, като датата също не е случайна – близо месец преди изборите. Всичко това ме кара да смятам, че това заседание има по-скоро някаква политическа цел", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че всички кметове на партията в Шуменска област се ползват с високо обществено доверие. "Нима за община Смядово има по-добър избор за кмет от Иванка Николова. Ние вече водим разговори и с потенциални кандидати за кметове на места, където ГЕРБ не участва в местната власт", съобщи още Цветанов и допълни, че представителите на ГЕРБ целогодишно са сред хората, не само преди избори. По думите му това е единственият начин от първо лице да се запознаят с проблемите на различните населени места и да търсят начини за тяхното решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във