Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ подкрепи независимия Андон Тодоров за кмет на Благоевград

S 250 be0192cf e621 40fa 9172 2b08a344e7c5
S 250 2731ef43 6c1a 46dc b9ea 72e1843c9060
S 250 f7b32c4b 1935 4e6f b69b a7166295a93c

ГЕРБ подкрепи кандидатурата за кмет на Благоевград на независимия Андон Тодоров, издигнат от Инициативен комитет с широка подкрепа, в който участват видни общественици и интелектуалци, университетски преподаватели, ВМРО, Партия на Зелените, Съюз на офицерите и сержантите от запаса.

Кандидатурата на Андон Тодоров, който бе председател на Общинския съвет, бе представена на благоевградчани снощи в зала „22 септември”. В срещата участваха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, членoвете на ИК проф. Костадин Ангелов и Деница Сачева, Младен Маринов, областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков.

„За мен Благоевград не е просто града, в който съм се родил и живея, а е житейска мисия и ми беше тежко 2 години да гледам как най-хубавият град в страната пропилява потенциала си. Единственото решение пред мен е да приема предложението на Инициативния комитет, който ме издига за кандидат за кмет на общината. На тази крачка се реших след като получих подкрепа от най-голямата политически партия в България. ГЕРБ, която спечели последните парламентарни избори, както и последните 13 избора в България”, обърна се към жителите на Благоевград кандидатът за кмет Андон Тодоров.

„В хода на най-тежката епидемия, когато Благоевград се задъхваше, често се чувах с Андон Тодоров, той се бореше за всеки един гражданин на
Благоевград, искаше помощ за Благоевград. Ето такъв човек трябва да управлява този град”, заяви проф. Ангелов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта, че Благоевград заслужава повече и трябва да се ръководи от човек с идеи и потенциал. "Убеден съм, че най-доброто предстои”, заяви Томислав Дончев.

„2019 г. ГЕРБ-Благпевград получи тежък удар, но след последните парламентарни избори се върнахме начело и мислим да останем там”, бе
категоричен областният координатор на ГЕРБ Андрей Новаков. Младен Маринов обясни, че е свързан с Благоевград и градът трябва да
бъде управляван от човек с опит, силен дух, за да се преодолее изоставането в развитието през последните 2 години.

Бившият социален министър Деница Сачева също заяви своята подкрепа за независимия кандидат за кмет на Благоевград Андон Тодоров. "Вярвам, че той ще работи с голямо сърце в помощ на хората и за развитието на този град”, подчерта Сачева.

Преди десетина дни БСП отново застана зад кандидатурата на независимия Румен Томов за частичните кметски избори в Благоевград, насрочени за 27 юни. Очертава се основното съперничество за стола на градоначалника да бъде между формацията на Бойко Борисов и социалистическата партия. Свой претендент вероятно ще издигне и "Има такъв народ". Ако има балотаж, той ще се състои една седмица преди предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Частичният вот в Благоевград ще бъде и генерална репетица за гласуването с машини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във