Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ подкрепи Главчев: Поведението на БСП е провокация

БСП умишлено и доста умело нагнети напрежението в пленарната зала, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след скандала между опозицията и Димитър Главчев, довел до отстраняването на Корнелия Нинова от заседанието.

Цветанов заяви, че оставката на шефа на парламента не е коментирана в групата на управляващата партия. Той подкрепи действията на Главчев, казвайки, че депутатите от ГЕРБ нямат основание да променят позицията си. Според тях Димитър Главчев се справял много добре с работата си, придържал се към правилника и винаги когато имал правна възможност "взимал отношение".

"Смятате ли, че е налагане на цензура, когато излиза народен представител и да казва на друга парламентарна група, че министър-председателят ни унижава и ни обижда. Това не е ли опит за провокация, която е опит да се промени дневният ред на парламента", запита реторично Цветанов.

На свой ред Димитър Главчев свика поименна проверка на депутатите в пленарната зала след отстраняването на Нинова и последвалия бойкот от страна на подопечните й. Трите проверки потвърдиха, че има необходимият кворум за продължаване на заседанието. Народното събрание ще работи с удължено работно време - до 16.00 часа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във