Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ пита съден ли е новият шеф на ДФЗ за данъчни престъпления

ГЕРБ твърди, че новият шеф на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов е разследван, арестуван и съден за данъчни измами. 

Лицето Борис Давидов Михайлов, бивш шеф на данъчната служба в „Овча купел“, е обвинен през 2004 г. за 15 млн. лв. източено ДДС през фирми с фиктивна дейност, които издавали фактури за неистински внос на стоки. Той бил прикриван от вербувани данъчни. Лице със същите имена било обвинено през 2008 г. за данъчни измами с още 6 човека, като твърдението е, че престъпната група е функционирала от 2001 г. до 2004 г., обяви бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков.

Според Биков разследващите полицаи установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси, след което по класическа схема фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус.

Дончев от своя страна зададе въпроса дали лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван и съден за данъчни измами, е същият, който е назначен на 10 юни като изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Според официалната биография, шефът на ДФЗ Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София и притежава магистърски степени по икономика и право. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Facebook logo
Бъдете с нас и във