Банкеръ Daily

Илиян Василев:

ГЕРБ пак предложи кабинет на легализираната корупция

Илиян Василев

Най-силният мотив за формиране на правителство през третия мандат би трябвало да бъде кабинетът на ГЕРБ, който днес Даниел Митов оповести. Кабинет на утвърдената легализирана корупция на мафиотския бос Борисов. Това не са нови, чисти имена, а министри, които са с доказана опашка от корупционни сделки, дори престъпления, които не се разследват само защото Гешев е на власт. Това написа на страницата си във Фейсбук анализаторът Илиян Василев. 

"Който и да вземете - министър на земеделието /да не ни чуят в Брюксел че ги крадем/, на здравеопазването, на енергетиката - просто класици в жанра. Ако перспективата тези хора да се върнат на власт не може да убеди депутатите да съставят правителство, изборите ще станат единствената надежда да се формира достатъчно мощна коалиция, с участието на силните министри от служебното правителство, която да спечели 121 плюс гласа. Да го формулирам още по-прецизно - ако с третия мандат не се състави експертно правителство, то избирането му ще стане предизборна програма на следващите избори, защото е ясно, че партийно трудно ще мине", написа Василев.

По-рано президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група - ГЕРБ-СДС. Мандатът бе върнат веднага от предложения за премиер Даниел Митов. 

"Както беше заявила нашата парламентарна група още от самото начало, за съжаление ние не виждаме възможност вторият мандат да бъде реализиран и ще трябва, още на момента, в изпълнение на конституционната процедура да ви предоставя писменото становище, че предлагаме вторият мандат да се смята за нереализиран и да продължи нататък конституционната процедура", заяви Митов пред президента.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1170180103478650&ref=external

Facebook logo
Бъдете с нас и във