Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ отново се регистрира първа за изборите

В продължение на повече от седмица представители на младежката структура даваха денонощни дежурства пред входа на Централната избирателна комисия.

Партия ГЕРБ внесе документите си за регистрация на местните избори тази сутрин. За пореден път това е първата регистрирана партия. В продължение на повече от седмица представители на младежката структура даваха денонощни дежурства пред входа на Централната избирателна комисия.

От управляващата партия внесоха 9999 подписа в ЦИК. Това обяви пред журналисти Димитър Николов - зам. председател на Изпълнителния комитет на ГЕРБ след внасянето на документите. Николов увери, че документите са приети без забележки. 

От 2 септември Централната избирателна комисия започва да приема документи за участие в предстоящите наесен избори за общински съветници и кметове. Желаещите да се включат в местния вот на 27 октомври партии и коалиции могат да се регистрират всеки ден от 09.00 до 17.00 часа в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър I”) , а крайният срок за това е 11 септември.

ЦИК вече назначи всичките 265 общински избирателни комисии. Организацията и провеждането на изборите ще струва общо 70,7 млн. лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във