Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Това бе първият коментар на ГЕРБ след края на изборния ден. 

На втори за деня брифинг партията на Бойко Борисов отново обвини служебното правителство "в опит да изкриви изборния резултат" по думите на Томислав Дончев. 

"Очертава се правителство, което няма да носи отговорност. Такива правителства винаги водят до крах", коментира Тома Биков.

Според Биков се очертава кабинет от типа на Пламен Орешарски. "Има видя два варианта за бъдещето на България: задълбочаване на политическата криза или управление във формат, който ще бъде договарян не пред очите на хората, а в задклусиеито на българския политически и икономически живот", каза още Биков.

Той подчерта, че тепърва на дневен ред стои задачата да бъде направен анализ доколко машините са надеждно средство за провеждане на избори.

По-рано ГЕРБ свика извънреден брифинг още преди края на изборния ден.

Хората на Борисов се оплакаха от изборен хаос и репресии от страна на служебното правителство и конкретно от вътрешния министър Бойко Рашков. 

"За първи път вътрешен министър агитира в деня на изборите в полза на едни политически и в ущърб на други, т.е. на нашата", заяви Тома Биков.

ГЕРБ нямат категорично мнение дали ще искат касиране на вота. "Ще видим сигналите и ще преценим", каза Даниел Митов.

От партията съобщиха, че при конституирането на 46-ия парламента ще извикат служебния вътрешен министър Бойко Рашков на изслушване. Обмисляли и създаване на анкетна комисия, която да провери действията на Рашков като служебен МВР шеф.

Facebook logo
Бъдете с нас и във