Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ обвини Рашков, че е разпитвал училищни директори

ГЕРБ обвини служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че упражнявал репресия върху директори на детски градини и училища. Според депутатите на Бойко Борисов директорите били привиквани на разпит, за да кажат за кого са гласували и дали са правили агитация за определена партия.

"Получавам десетки сигнали от притеснени хора, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, независимо че изборите приключиха. Днес ми сигнализираха директори на училища и детски градини за това, че са привиквани в полицейски управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия. Извинявайте, но къде е тайната на вота? Хората се страхуват. В София-област има 97 директори на училища и 73 на детски градини. Всички те ли ще бъдат привиквани, за да дават обяснения?", попита депутатът и областен координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова. Тя допълни, че било е изпратено разпореждане от Областната дирекция на МВР-София до РПУ-тата да бъдат привиква за обяснения директори и учители. 

"Става въпрос за български учители, а не за някакви купувачи на гласове. Повтарям, това са учители, а не престъпници. Не знам кой от вас би си представил как директорка на детска градина организира купуване на гласове. Това може да се роди само в главата на човек като Бойко Рашков. Човек, който се държи като социалистически милиционер, който следи, слухти и търси анонимни доносници, с които да преследва български преподаватели. Това не се случва само в София-област. Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти и изолира, така че той да не разиграва лудостите си на гърба на едни обикновени български граждани", заяви депутатът Тома Биков.

Сигнали от учители има от Самоков, Ихтиман и Костинброд, твърдят от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Ставало въпрос за около 25 преподаватели. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във