Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ обвини Нинова в лобиране за руската ваксина

ГЕРБ обвини БСП и лидера й Корнелия Нинова в лобизъм в полза на руската ваксина "Спутник V". 

"Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления", заяви председателката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Преди това Нинова обяви от парламентарната трибуна, че социалистите ще внесат искане правителството да започне преговори с Москва за доставка на руския препарат срещу коронавирус. 

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от Нинова", заяви в отговор Даниела Дариткова.

"На всички е известно, че делата са по-ценни от думите. Затова призовавам българските граждани да се позоват на максимата - по делата им ще ги познаете", добави Дариткова. 

Според нея влизането в преговори с Москва е нарушение на действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти. Шефката на депутатите от ГЕРБ съобщи, че все още Брюксел извършва консултация с представители на руския производител.

"Отговорността по време на епидемия на всеки депутат е да бъде в помощ на действията на държавата против епидемията. Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, в никакъв случай не е от полза на парламентаризма. При национални предизвикателства трябва да се обединяваме. Призовавам към отговорно поведение и да не се спекулира с теми, чувствителни за обществото", каза още Дариткова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във