Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ обвини БСП в партийна пропаганда

"БСП и Корнелия Нинова харчат публични средства за водене на партийна пропаганда." Това каза народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев по време на дебатите за Закона за отбраната и Въоръжените сили и във връзка с предложение между двете четения, свързано с деполитизирането на Въоръжените сили.

Той твърди, че мероприятия, финансирани от Министерство на отбраната, се оказват чисто партийни, а в някои случаи - чисто предизборни. Според него е очевидно, че някой харчи публични средства за водене на партийна и предизборна пропаганда. Обвиненията му са именно към БСП и лично към лидера на партията Корнелия Нинова: "Миналата седмица те подписаха предизборно споразумение точно с неправителствени организации в сектора“, каза още Гаджев.

По думите му те са изцяло финансирани и поддържани от държавата. Той обвинява лявата партия още, че се обявява за въвеждането на нови стандарти и говорейки "хубави думи", продължава да гази не само законите на България, но и Конституцията". Гаджев заяви също, че целта на левите е само да постигнат победа на дадени избори.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във