Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ обслужваше ДПС, заяви Цветан Цветанов

"Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”, заяви лидерът на партията „Републиканци за България” и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той допълни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от управляващата партия.

Цветанов категорично заяви, че той не е нарушавал закона и не е правил нещо нередно, но когато е създала ситуацията около скандала "Апартаментгейт", единственият разумен вариант е бил да се оттегли. "Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират", каза той.

Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял много негативи от решенията на един човек.

Цветан Цветанов сподели, че за него политиката е кауза, кауза е и новият му политически проект. В ефира на Нова телевизия той призна, че в миналото е допускал грешки, които няма да допусне да се случват отново. 

Бившия втори в ГЕРБ бе категоричен, че не е предал ГЕРБ, а напротив - ГЕРБ са предали изначалните ценности при създаването на партията. "Предателство е, ако останеш и продължаваш да правиш това, което виждаш, че е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена", подчерта той и добави, че винаги е имал твърда позиция пред премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше освен мен. Премиерът беше разпоредил на Порожанов (бившият земеделски министър - бел. ред) да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнение, аз спрях този списък", обяви Цветанов. 

Той отхвърли всякакви обвинения за снимките от спалнята на премиера. Според него тезите на управляващата партия са антикризисна мярка. "Това са толкова несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде мъж. За да снимаш човек, който спи, трябва да имаш достъп до спалнята му. Няма как при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която пребивават президентът и премиерът, и достъпа до по-личните пространства, се охранява от НСО”, каза лидерът на „Републиканци за България”. Според него отговорът на въпроса кой снима премиера трябва да дойде или от самия него, или от разследващите.

Във връзка с протестите срещу властта и отказа на управляващите да подадат оставка, Цветанов посочи, че когато има от какво да се притесняваш, не искаш да подадеш оставка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във