Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Нинова застрашава икономическото развитие на България

ГЕРБ разкритикува лидера на БСП Корнелия Нинова след извънредния брифинг, на който тя нарече всички български евродепутати, подкрепили СЕТА, "национални предатели". 

Хората на Борисов заявиха, че не допускат опитен политик като Сергей Станишев да сгреши при гласуването в подкрепа на търговското споразумение между ЕС и Канада. "Той е гласувал многократно в българския и европейския парламент. Очевидно и лидерът на парламентарната група на европейските социалисти е допуснал грешка", коментира Димитър Главчев. Според него, Нинова е прекалила с етикетите, наричайки всички подкрепили СЕТА национални предатели.

"Възмутен съм, когато БСП говори за национално предателство. Тази партия от самото си създаване е извършвала национално предателство – от поръчаните атентати на църквата "Света Неделя", през преврата от 9 септември, до последните им действия, при които те са готови да продадат майка си и баща си, за да привлекат няколко заблудени гласа", отсече Тома Биков. Той посочи, че думите на Корнелия Нинова застрашават икономическото развитие на България. "Ако Станишев действително се е объркал, можеше да направи изявление и да обоснове позицията си, а не да използва Нинова за посредник", отбеляза Биков.

Георг Георгиев обяви, че БСП отново тиражират измамни твърдения. По думите му споразумението няма да наводни европейския и българския пазар с ГМО стоки. "Благодарение на СЕТА ще отпаднат визите за български граждани за Канада от 1 декември 2017 г.  Това е огромно външнополитическо постижение за правителството на Бойко Борисов", допълни Георгиев.

На свой ред Десислава Атанасова подчерта, че бъдещо правителство на ГЕРБ ще подкрепи ратификацията на търговското споразумение.

Тя сподели, че за втора седмица служебният премиер Огнян Герджиков е "размахал червената метла", след като стана ясно, че правителството сменя още 7 областни управители. Според нея тезата, че освободените областни управители ще бъдат кандидат-депутати, е невярна. "Новоназначените сигурно ще бъдат лица, неразривно свързвани с БСП и НДСВ", коментира Атанасова.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във