Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: Нинова предлагала ли е 30 млн. лв. на Миков, за да се откаже от лидерския пост в БСП?

Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП? Това попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция на партията.

„Ние имаме доста сериозни източници на тази информация. Докато гледах пресконференцията на БСП си мислех, че ако Корнелия Нинова беше депутат от ГЕРБ досега да е подала оставка 10 пъти“, коментира Биков. и подчерта, че етическият стандарт в БСП е на малко по-ниско ниво.

Биков каза още, че ГЕРБ очаква отговор от Нинова много бързо. 

Другият участник в пресконференцията Спас Гърневски пък попита как Корнелия Нинова от синя активистка успяла да извърши приватизация на "Техноимпекс" с доста авоари в него. Той обвини Нинова и в опит за лъжа, тъй като апартаментът ѝ, според него, е купен по времето, когато тя вече е била член на партията. По официална информация има излезли над 200 СРС-та по повод сделки и икономически интереси.

"Най-важното, което искам да я попитам, е за „кражбата на века“ в Пловдив. В периода от 15 юни 2006 г. - 19 април 2007 г., през Общинския съвет, чрез заместник-министъра на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти. Не е ли Нинова единственият тогава уволнен от нейното правителство като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики?", попита още Гърневски. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във