Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ нямат чувствителност за доходите, смята Вигенин

Разбираме, че ГЕРБ нямат тази чувствителност към въпроса за доходите, особено на възрастните хора, но ние бяхме длъжни и ще го правим и занапред да се опитваме да реализираме нашите ангажименти към тези 1 милион, които ни повярваха и гласуваха за нас. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП в студиото на Нова телевизия.

Повод за коментара е, че БСП поиска замразяване на депутатските заплати и преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година. От ГЕРБ бързо обявиха, че няма да подкрепят левицата за пенсиите, тъй като фискът не може да понесе това на този етап. Според БСП бюджетът може да си го позволи, източници за това има.

Вигенин обясни, че очакват да бъдат подкрепени всички парламентарни групи, които имат сериозно отношение към ангажиментите, които поемат в предзиборната кампания, особено Обединените патриоти.

"Това е по-скоро един жест на солидарност с хората, които изпитват затруднение и продължават да страдат от ниските доходи в България."

Така социалистът определи предложението на БСП да се замразят депутатските заплати. От партията смятат, че замразяването на заплатите е нещо, което Народното събрание дължи на хората.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във