Банкеръ Daily

Атанас Мерджанов:

ГЕРБ няма да сформира кабинет до 15 ноември

Правителството няма да бъде сформирано до 15 ноември, прогнозира пред Нова телевизия говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов. Той призна, че една част от социалистите все още се колебаят дали партията трябва да участва в коалиция с ГЕРБ за съставяне на кабинет, но мнозинството в БСП смята, че изборният резултат на левицата не дава основание партията отново да споделя отговорността от управлението. 

Мерджанов изключи възможността БСП да състави кабинет. Видно е, че това е трудна задача дори и за първата политическа сила, допълни социалистът. Той обаче е категоричен, че нови избори са много лош вариант.

Говорителят на БСП обеща, че ще се работи за промени в партията, които да отговарят на очакванията на гласоподавателите. „Решени сме да изградим партията по най-адекватния начин, който да отговаря на желанията и очакванията на българските граждани", посочи Мерджанов. Причината е, че левите избиратели са натрупали твърде много разочарование. Според него БСП се нуждае от системни промени, но те не могат да бъдат постигнати единствено с отстраняването на един, двама или трима души. 

„Още на първото заседание след изборите председателят на Националния съвет на партията заяви, че ще направи промени в Изпълнителното бюро и вероятно в цялата структура на „Позитано” № 20”, припомни Атанас Мерджанов. Конкретните промени ще станят яски,  едва когато завършат заседанията на общинските и областните съвети. Очаква се това да стане до края на месеца и вероятно в първите 10 дни от ноември ще бъдат представени промените.

На утрешното заседание на пленума на БСП се очаква да бъде излъчен кандидатът на партията за заместник-председател на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във