Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ няма да подкрепи актуализацията на бюджета

Няма постигнат консенсус между участниците в Консултативния съвет по национална сигурност и затова няма да има декларация с резултатите от заседанието, свикано от президента Румен Радев. ГЕРБ няма да подкрепят предложената от служебното правителство актуализация на бюджета, обяви председателката на парламентарната им група Десислава Атанасова на излизане от президентството.

"Няма да има общо становище, което да е изразено публично, защото всички парламентарни групи смятаме, че темата за актуализация на бюджета, на която бе посветена огромна част от този КСНС, трябва да бъде дебатирана в парламента", заяви Атанасова. 

От ГЕРБ настояват актуализацията на бюджета да не се обвързва с връчването на втория мандат за съставяне на правителство - ход, предприет от президента Радев през миналата седмица.

"На България е нужно спешно правителство. Три партии са заявили готовност да предложат кабинет с третия мандат. Затова връчването на мандатите трябва да се движи бързо", добави тя. 

От думите й стана ясно, че ГЕРБ са настоявали Кирил Петков да не бъде допуснат до заседанието на КСНС. 

"Представителите на групите в парламента, без Христо Иванов гласувахме да не бъде допуснат. В момента е неясно с какво гражданство е. На този КСНС нивото на класификация е високо. Не може гражданин на чужда държава да присъства на такъв тип разговори", каза Атанасова.

По думите й Петков е бил запитан директно за гражданството му, той не е отговорил и тогава лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е напуснал заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във