Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ не се притесняват от поредния вот на недоверие

"Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие", обърна се към червената опозиция председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на групата.

"Няма да позволим България да заприлича на БСП - с празна каса, воюващи лобита и липса на лидерство", каза Дариткова по повод това, че социалистите ще внесат вот на недоверие към правителството на тема корупция.

"Давате ли си сметка днес за какво използва г-жа Нинова парламентарната трибуна? За краткия си гастрол в днешното пленарно заседание, както и в много други, тя направи опит от тази трибуна да реши вътрешнопартийните си проблеми, проблемите с лидерството и веднага след това отиде да потушава партийни битки. От парламентарната група на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални", подчерта лидерът на ПГ на ГЕРБ в отговор на декларацията на социалистите.

Дариткова цитира и последните социологически проучвания, според които управляващата партия има преднина пред левицата. Тя попита наистина ли червените депутати искат на фона на тези резултати да се проведат предсрочни избори. 

По думите ѝ управляващото мнозинство е стабилно, то има своя програма, следва я и смята, че отговорното политическо поведение изисква в момента на криза да има единство в ключовите приоритети, за да може се решават проблемите на българските граждани, а не "проблемите на партийните централи".

"Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвинения", подчерта председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

Според нея кризата трябва да мобилизира поведението на всички отговорни политици, а поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова било изключително деструктивно. Тя не можела да накара дори своята парламентарна група да спазва противоепидемичните мерки в пленарната зала. И всичко това било на фона на усилията на българските медици.

"Ние нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели в интерес на българските граждани", изтъкна още председателят на групата на управляващата партия.

"Поредните спекулации на Корнелия Нинова и днес се налага да опровергая с факти. От 1 юли всички пенсии се увеличиха с 6.7 % въпреки кризата. Минималната пенсия стана 250 лв. ДДС за заведенията за хранене, книгите и бебешките храни беше намалено на 9%. Мярката 60/40 позволи запазването на над 200 хил. работни места. Държавата предоставя допълнително 290 лв. за запазване на работно място в секторите "Транспорт" и "Туризъм". От днес учителските заплати, за които г-жа Нинова услужливо мълчи, вече са близо 1500 лв., а в началото на мандата бяха 600-700. Новите работни места в условията на криза продължават да се увеличават. Откриват се нови икономически субекти и се правят инвестиции", отчете Дариткова и продължи - "Ние реализираме последователно и в рамките на мандата смятаме, че ще постигнем целите, които сме си поставили с това управление. Те не са цели, свързани с поредните избори и с желанието ни на всяка цена да задържим властта, а усилия, за да подобрим живота на българските граждани и особено в настоящия кризисен момент да ги изведем от здравната и икономическата криза."

Facebook logo
Бъдете с нас и във