Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ настоява Нинова незабавно да назове "лошите" бизнесмени

"Евтин пиар беше твърдението на Корнелия Нинова, че бизнесмени и олигарси с помощта на премиера се опитват да овладеят БСП". Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков по време на брифинг в централата на партията.

Според него Нинова за пореден път оправдава своите неуспехи и твърди, че някой по някаква форма се опитва да влияе и да взима решения в нейната партия. "Как някакви бизнесмени, олигарси, знайни и незнайни хора се опитват с помощта на Борисов да овладеят нейната партия? Ако това е така, искаме незабавно да посочи тези лица, тези фирми. Кои са тези фирми, кога са се срещали, къде са се срещали?", попита Ненков.

По думите му левицата иска да се хареса на всяка цена с настояването си Валери Симеонов да се оттегли от поста зам.-председател на парламента. Депутатът напомни, че има парламентарна практика, а Валери Симеонов, като бивш вицепремиер, понесъл нелеки последствия. "Оттам нататък той е част от управляващото мнозинство. Това е нормална парламентарна практика не в България, навсякъде. Не мисля, че в момента трябва да се слиза на това ниво и да търсим някакъв опит за политически дивидент. Не искам да влизам в това какво е казал Жаблянов преди една година. Темата е затворена за нас“, посочи още Ненков.

Във връзка с искането на майките 118-те депутати, подкрепили Валери Симеонов да си подадат оставките, депутатът посочи, че има  парламентарни практики, които е хубаво да се спазват.

"Традиционно в БСП бизнесмените са лоши. Едни лоши бизнесмени и олигарси се опитват, заедно с Борисов, всъщност преди три години са се опитали, да завладеят БСП. Настояваме като се каже "А", да се каже до "Я", заяви бившият депутат от управляващата партия Делян Добрев. Той добави, че следващата седмица е първото заседание на делото, с което съди Елена Йончева за клевета заради обвинението, което тя отправи към него миналата година, че той и негови близки са участвали в "Кумгейт" в община Хасково.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във