Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ към Делян Добрев: Не си отивай, бори се със злото от ляво

ГЕРБ-София излезе с декларация в подкрепа на Делян Добрев, който подаде оставка от заеманите от него постове. Причината е скандалът, който избухна, след като депутатът  от БСП Елена Йончева заяви, че той е назначил на ключови постове в Хасково свои роднини и съученици. Добрев каза, че сутринта е разговарял с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за решението си.

"За нас е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации", се казва в текста, разпространен от пресцентъра на партията. Той е подписан от заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, депутати, общински съветници, членове и симпатизанти на партията в столицата.

"Не подлагаме под съмнение, че Делян ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят. Не подлагаме под съмнение и неговата невинност. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на "другарите" от БСП".

От партията призовават Делян Добрев да остане.

"Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка. Защото истината е една и тя ще излезе наяве", се казва още в декларацията.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във