Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ излизат на протест пред Министерския съвет

ГЕРБ излизат на протест днес пред Министерския съвет.

Призоваваме всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и българските граждани, които ценят демокрацията, да заповядат утре сутринта пред Министерския съвет, където заедно да защитим законността и демокрацията в България, заяви пред журналисти снощи Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Не говорим за бунт, говорим за мирен протест, ние сме демократична партия, която отстоява демократичните ценности, посочи той. 

Симпатизанти и членове на ГЕРБ стояха през нощта пред сградата на ГД "Национална полиция", където е отведен лидерът на партията Бойко Борисов.

ГЕРБ са информирали председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес за случващото се с Бойко Борисов и членове на партията, каза пред медиите националният координатор на ГЕРБ Никола Николов.  

В процес сме на осъществяване на комуникация и с председателя на ЕНП Доналд Туск, добави той. Отделно от това, евродепутатите от ГЕРБ-СДС са уведомили и част от европейските комисари какво се случва в европейска България.

За мен е абсурдно това, което се случва, ние се превръщаме от една демократична и правова държава в държава, в която важат "бойкорашковските правила", коментира председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Не е имало възпрепятстване от страна на полицията представители и симпатизанти на партия ГЕРБ- Благоевград да пътуват към столицата за участие в протестния митинг пред Министерския съвет, заяви междувременно директорът на ОДМВР в Благоевград Георги Кандев.   

Снощи на изхода на Благоевград е имало само един полицейски патрул, както обикновено. 

Информацията за възпрепятстване на симпатизанти на ГЕРБ беше отречена и от областните структури на партията, чиито представители вече са в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във